Enciklopedije i kapitalna izdanja

ČOVEK - velika ilustrovana enciklopedija

ČOVEK - velika ilustrovana enciklopedija

12.990,00 RSD

6.490,00 RSD

Enciklopedije i kapitalna izdanja

Pred vama je napeta priča o vrsti koja je osvojila svet. Krenite u uzbudljivo putovanje i otkrijte sva područja ljudskog postojanja. Prepustite se verodostojnim i kvalitetnim tekstovima i mnoštvu sjajnih fotografija.

Uz veliku ilustrovanu enciklopediju ČOVEK otkrijte raznolikost vrste kojoj pripadate.

Sve se nalazi u jednoj knjizi.

Istorijska čitanka, anatomski atlas, medicinski priručnik, zbornik ljudskih običaja, pregled društvenih uređenja nekad i sad, dnevnik dostignuća u nauci i umetnosti, prikaz naroda i država sveta, pogled u budućnost.

Više od 2.500 fantastičnih fotografija će vam dočarati ljudsku raznolikost u svom punom sjaju i lepoti uhvaćenoj objektivom. Pogledom izbliza, pomoću fotografija snimljenih najboljim mikroskopima i drugim specijalnim napravama, lakše ćete sebi predočiti obrađenu temu. Tu su i jasne i pregledne karte koje će vam se u momentu urezati u pamćenje.

Enciklopedija ČOVEK sadrži osam velikih poglavlja. Svako poglavlje obrađuje posebnu tematiku i čini zaokruženu celinu. Razumljivo i čitko, uz pomoć preglednih šema, živopisnih fotografija i jasnih objašnjenja, i najkomplikovanija materija će se učiniti jednostavnom i razumljivom.

Saznaćete kako su stvari izgledale nekada i sad, dobićete dodatna objašnjenja za sve pojmove i fenomene koji se čine isuviše složenim, pročitaćete mnoštvo posebno izdvojenih zanimljivosti koje će oduševiti svakog čitaoca, bez obzira na godine i interesovanja.

Struktura enciklopedije ČOVEK:

1. POREKLO: razvojni put čovečanstva, od prvih ljudi do savremenog čoveka 21. veka;

2. TELO: detaljan i slikovit prikaz unutrašnjosti ljudskog organizma; građa organizma, opisi funkcija organa;

3. UM: mapa ljudskog uma, kakvi se procesi odvijaju u mozgu, kako deluje um, šta je svest, kako funkcionišu mentalne veze, kakva je uloga jezika, šta je inteligencija...;

4. ŽIVOTNI CIKLUS: detinjstvo, adolescencija, zrelo doba, traženje partnera, stvaranje porodice, potomstvo, starenje;

5. DRUŠTVO: društvena uređenja, uloga društva, privreda nekad i sad, oblici vlasti, međunarodne organizacije i udruženja, aktuelni odnosi vlasti u svetu;

6. KULTURA: izuzetna kulturna raznolikost ljudske vrste, prikaz mnogobrojnih različitih verovanja i jezika, ostvarenja u umetnosti i nauci, odevnih predmeta i ukrasa;

7. NARODI: opis više od 250 naroda iz svih krajeva sveta; detaljne informacije, istorijat, običaji;

8. BUDUĆNOST: prognoze razvoja čovečanstva u narednih 50 do 100 godina, o novim postupcima lečenja, produženja životnog veka, promenama u društvu i okolini.

Autor: Grupa autora
Godina izdanja: 2007.
Broj strana: 512
Dimenzije: 25 x 30 cm


Kupovina na rate: Pogledajte uputstvo za kupovinu na rate.


Slični proizvodi
Slični proizvodi