Posestrime

810,00 RSD

Beletristika književnost i popularna psihologija / Ljubavni romani - Porodične sage - Drame - Ženska literatura

Kenija 1957. godine.
U svojoj najranijoj mladosti tri devojke iz različitih društvenih slojeva odluče da prastarim ritualom učvrste svoje poetično prijateljstvo i postanu posestrime, zaklinjući se da će kroz čitav život biti oslonac jedna drugoj. Ali Mau Mau ustanak i posledice prevrata u zemlji koja stiče nezavisnost narušiće taj dečiji san. Pod teretom porodičnih obaveza i daleko jedna od druge, tri mlade žene suočavaju se sa svetom u kom će se njihovi interesi nužno sukobiti.

Kamila Brouton Smit postaje poznati fotomodel u Londonu burnih šezdesetih.
Sara Mekej odlazi na studije u rodnu Irsku, ali je to iskustvo samo učvršćuje u odluci da se vrati u Afriku. Porodica Hane Van der Bir bori se za opstanak na zemlji koju su njeni afrikanerski preci naselili još početkom veka.

Njihovo prijateljstvo je na teškim iskušenjima, i postaje poprište suparništva, pogrešnih, ali i velikih ljubavi i pogaženih obećanja. A sve se to odvija u senci političke nestabilnosti i jednog brutalnog ubistva.

Posestrime su bolna odiseja koja prati odrastanje i sudbinu tri zanimljive žene koje su svoje snove vezale za prelepu i intrigantnu Afriku.

Autor: Stefani i Barbara Kiting
Godina izdanja: 2008.
Broj strana: 673
Dimenzije: 13 x 20 cm

Kupovina na rate: Pogledajte uputstvo za kupovinu na rate.


Slični proizvodi
Slični proizvodi