Nova izdanja

Koreni evropske civilizacije, Lepenski Vir-Starčevo-Vinča

Koreni evropske civilizacije, Lepenski Vir-Starčevo-Vinča

11.990,00 RSD

Nova izdanja

Ćirilično izdanje

Da biste upoznali neke od najstarijih evropskih kultura, dovoljno je da upoznate Srbiju i njenu praistoriju, jer se baš ovde, na našim prostorima, nalaze koreni evropske civilizacije. Ova knjiga čuva naše kulturno nasleđe sa željom da ga prenese pokolenjima i otrgne od nemara, prolaznosti i zaborava.

Često se divimo kulturnoj baštini drugih zemalja, a da nismo ni svesni kakvim bogatstvom obiluje Srbija. Iako je to blago tu, nadohvat ruke i oka, obično ga se setimo tek kada ga neko iz „belog sveta“ spomene kao neprocenjiv i jedinstven deo svetske kulturne riznice. Tada smo neizmerno ponosni što je u svetu naše nasleđe prepoznato iako sami veoma malo znamo o njemu.

Ova izuzetna knjiga ima za cilj da, kao vredan deo Vaše biblioteke, doprinese širenju znanja i očuvanju naše kulture za naredne generacije. Za prelepepriče o praistoriji i najznačajnijim kulturama iz tog vremena, Lepenskom Viru, Starčevu i Vinči, pobrinuli su se profesori dr, Dušan Mihailović, dr Jasna Vuković i dr Boban Tripković.

Fotografije iz muzeja, arhiva, lične dokumentacije, kao i iz objektiva Dragana
Bosnića, doprinele su tome da praistorija zasija punim i neprolaznim sjajem.

Pogledajte brošuru: ovde

Autori teksta: Dušan Mihajlović, Jasna Vuković, Boban Tripković
Godina izdanja: 2023
Broj strana: 432
Dimenzije: 24 x 32 cm

Kupovina na rate: Pogledajte uputstvo za kupovinu na rate.


Slični proizvodi
Slični proizvodi