Enciklopedije i kapitalna izdanja

Veliki porodični medicinski priručnik

Veliki porodični medicinski priručnik

12.990,00 RSD

Enciklopedije i kapitalna izdanja

Najobuhvatnija enciklopedija zdravlja i pouzdani zdravstveni savetnik za svaki dom.

Veliki porodični medicinski priručnik razumljivim jezikom i detaljnim ilustrovanim objašnjenjima približiće vam mehanizme nastanka, prepoznavanja i lečenja najrazličitijih bolesti i poremećaja našeg organizma: urođenih, akutnih, hroničnih oboljenja, povreda...

Takođe će vam pružiti neophodna saznanja o tome kako da sačuvate zdravlje svoje porodice – kako da se pravilno hranite, kako da izaberete odgovarajuću fizičku aktivnost za sebe, da prepoznate prve simptome bolesti, ali i kako da brinete o starijim i bolesnim članovima porodice.

Praktične tabele simptoma za samostalno postavljanje dijagnoza omogućuju da prepoznate određenu bolest ili poremećaj i tako steknete dobru osnovu za razgovor s lekarom. Napisano razumljivim izrazima – precizno, jasno i praktično objašnjeni svi aspekti zdravlja i bolesti.

Detaljni opisi više od 750 medicinskih stanja, od virusnih infekcija, preko hroničnih oboljenja (srčanih, respiratornih, digestivnih...), sportskih povreda, kožnih oboljenja, trudnoće, dečjih i zaraznih bolesti, do poremećaja imunološkog sistema – sa sve uzrocima, simptomima, dijagnostikom, lečenjem i prevencijom.

Takodje detaljni prikazi dostupnih klasa lekova, medicinskih testova, vrsta hirurških intervencija, rehabilitacionih i psiholoških terapija.

Porodična medicinska enciklopedija je rezultat saradnje najpoznatijeg svetskog izdavača ilustrovanih enciklopedija Dorling Kindersley i Britanskog lekarskog društva:
– 25 urednika stručnog dela knjige;
– 114 autora najrazličitijih medicinskih struka.

Potpuno prilagođeno čitaocima s našeg podneblja:

– tekst su redigovali domaći lekari različitih specijalizacija;
– sadrži ažurirane kalendare obaveznih vakcinacija i tabele medicinskih pregleda i dijagnostičkih metoda na koje pacijenti imaju pravo u okviru obavezne zdravstvene zaštite;
– kao i statističke podatke o bolestima, lečenju i prevenciji za područje Srbije.

MEDICINSKI INFORMISAN PACIJENT, POLA JE PUTA DO IZLEČENJA!Autor: Grupa autora
Godina izdanja: 2013.
Broj strana: 648

Dimenzije: 26 x 31 cm

Kupovina na rate: Pogledajte uputstvo za kupovinu na rate.Pogledajte brošuru: ovde


Slični proizvodi
Slični proizvodi