Enciklopedije i kapitalna izdanja

Veliki porodični leksikon SOVA

Veliki porodični leksikon SOVA

12.990,00 RSD

Enciklopedije i kapitalna izdanja

Ko je doneo prvi saksofon u Beograd? Čime se bavila Maga Magazinović? Da li se bajader jede? Ima li i danas besrebrenika? Čijem panteonu pripada bog Veles i šta je panteon uopšte? Ko je komponovao "Svilen konac"? Šta je to "crni talas"? Koji naš glumac je igrao i u "Kozari" i u "Skupljačima perja" i u "Lepa sela lepo gore"?

Ako ne znate odgovore na sva ova pitanja, konsultujte SOVU, porodični jednotomni leksikon kakav je nedostajao svakoj kućnoj biblioteci!

Knjiga koja daje odgovore na mnoga pitanja.

Leksikon pun podataka koji se ne mogu lako naći, a pogotovo ne na jednom mestu - za njim će često posezati svi članovi porodice, bilo da zadovolje znatiželju, provere svoje znanje, podsete se onog što su zaboravili, lakše urade domaći zadatak, razreše neku dilemu pri izradi stručnog rada...

Veliki porodični leksikon Sova je nezaobilazno štivo, jedinstveno po značaju i vrednosti. Baza je korisnih informacija sa kojima proširujete svoje znanje.

Odrednice u velikom porodičnom leksikonu Sova napisane su jednostavnim stilom i vrlo su jasne i kratke, tako da ih može razumeti svako, pa i školsko dete, a korisne su svima koji traže preciznu i proverenu informaciju.

U SOVI ćete naći:
- 60.000 odrednica raspoređenih po azbučnom redu;
- 10.000 zanimljivih odrednica iz etnologije, religije, muzike, plesa, nauke, istorije, sporta sa ovih prostora;
- 57 oblasti (prirodne i društvene nauke, kultura i sport);
- znanje više od 60 vrhunskih stručnjaka (na čelu s glavnim urednikom Vasilijem Krestićem – Petar Krestić, Milo Lompar, Vesna Lompar, Jovan Ćirilov, Ljiljana Miočinović-Popović, Biljana Krstić, Petar Janjatović, Časlav Ocić, Marko Babac, Aleksandar Milajić...);
- više od 1.200 strana suvog znanja;
- više od 3.700 fotografija;
- više od 200 karata;
- korisne grafikone i tabele.

Za listanje i čitanje generacijama.


Autor: Grupa autora
Godina izdanja: 2011.
Broj strana: 1.214
Dimenzije: 21 x 30 cm


Kupovina na rate: Pogledajte uputstvo za kupovinu na rate.


Slični proizvodi
Slični proizvodi