Kapitalno izdanje „Vladari Srbije”, koje je od 2013. do sada našlo put do gotovo 4.000 domova i biblioteka, sada u potpuno novom ruhu i dostupno svima!

 
Na prethodna dva sajma knjiga u Beogradu s velikim ponosom i zadovoljstvom predstavljali smo svojim budućim čitaocima luksuzno izdanje o ličnostima koje su gradile srpsku državnost. Naši vrsni istoričari Đorđe Bubalo i Petar Krestić napisali su sjajan tekst o dve porodice i 27 vladara na srpskom tronu kroz istoriju, koji je svojim umećem sjajno ukrasio kaligraf Bole Miloradović. Pored intrigantne teme i visokocenjenih autora i saradnika, pažnju čitalaca umnogome je privlačila i bogata oprema knjige: dimenzije, povez od eko-kože sa okovima, zlatna, srebrna i bronzana folija na kovanicama, namenski slikani simbolični inicijali za početak svakog poglavlja, slike i eksponati iz naših najpoznatijih muzeja i arhiva samo su neki od elemenata kojima se ponosima. Takvo izdanje malo je koga ostavilo ravnodušnom, ali je ipak za mnoge ostalo nedostižno. Zato smo mu kroz novo ruho udahnuli novi život.
 
U manjem formatu i bez folija u boji plemenitih metala, ali potpuno iste sadržine kao i njegov luksuzni prethodnik, ovo izdanje sada je dostupno svima koji žele da saznaju kako se razvijala srpska država od IX veka do 1945, kad je ukinuta monarhija, ko su ljudi koji su oblikovali Srbiju, iz kakvih porodica su poticali, čime su se dičili a čega stideli, kojim teritorijama su vladali, koje su materijalne tragove za sobom ostavili i čime su zadužili svoj narod i državu.
 
Zaplovite u mirne i nemirne vode nacionalne istorije kroz ovo jedinstveno izdanje, koje je mnogo više od knjige: i šetnja kroz muzeje, i zavirivanje u arhive, i galerija fresaka, i grbovnik i rodovnik, i istorijski atlas srpskih zemalja i ponos svih onih čiju istoriju priča!