Ubistvo Rodžera Akrojda / Agata Kristi

Preporučujemo 659RSD
  • Dimenzije: 13 x 20 cm
  • Broj stranica: 295
  • Tip poveza: Meki povez
  • Godina izdavanja: 2014

Sinopsis

„Istina, ma koliko ružna bila, uvek je uzbudljiva i lepa za onog ko za njom traga.“ 
Herkul Poaro

Rodžer Akrojd je znao previše. Znao je da je žena koju voli otrovala svog surovog supruga. Isto tako je sumnjao i da je neko zbog toga ucenjuje. A onda je stigla vest da je ona sebi oduzela život prekomernom dozom pilula za spavanje. Te večeri je zajedno s poštom do Rodžera stigla fatalna vest. Pre nego što je pročitao pismo do kraja, izboden je nasmrt.

„Um Agate Kristi je kao mišolovka. Naučio me je, kroz romane kao što je Ubistvo Rodžera Akrojda, koliko zadovoljstva donose dobri obrti  u priči.“ 
Vilijam Ditrih, autor serije bestselera Njujork tajmsa o avanturama Itana Gejdža 

BRITANSKO UDRUŽENJE PISACA KRIMINALISTIČKIH ROMANA NA 60. GODIŠNJICU POSTOJANJA, POČETKOM NOVEMBRA 2013, PROGLASILO JE AGATU KRISTI NAJBOLJIM PISCEM KRIMINALISTIČKIH ROMANA SVIH VREMENA, A NJEN ROMAN UBISTVO RODŽERA AKROJDA NAJBOLJIM ROMANOM TOG ŽANRA. 

AGATA KRISTI (1890–1976) najtiražnija je spisateljica na svetu: samo su Biblija i Šekspirove drame štampane u više primeraka od njenih dela. Njene knjige na engleskom jeziku prodate su u više od milijardu primeraka, a još toliko prodato je u prevodu na stotinak svetskih jezika.

Prelistajte

Komentari