Najlepše bajke braće Grim (RASPRODATO) / Jakob i Vilhelm Grim

4.196RSD
  • Dimenzije: 21 x 28 cm
  • Broj stranica: 344
  • Tip poveza: Tvrdi povez
  • Godina izdavanja: 2012

Sinopsis

Jubilarno izdanje povodom 200-godišnjice prvog izdanja bajki braće Grim

U bajkama se sve završi tako kako bi se to završilo u najboljem od svih mogućih svetova. Takva osećanja i takav optimizam dobar su pasoš na putu odrastanja, zato se knjiga bajki braće Grim već dva veka neprestano doštampava I nalazi put do mladih čitalaca. 

Dvesta godina pre našeg vremena, neposredno pred Božić 1812, braća Jakob i Vilhelm Grim objavili su prvu knjigu dečjih i porodičnih priča. Njihov sakupljački podvig s vremenom je prerastao u životno delo, kojim će se baviti punih pedeset godina – od početnih 86 bajki, koliko ih je bilo u prvom izdanju, konačno su sakupili 200. 
Danas možda ne zna svako da su bajke „Snežana i sedam patuljaka”, „Ivica i Marica”, „Trnova Ružica”, „Hrabri krojač”, „Palčić”, „Guščarica na studencu”, „Crvenkapa” i mnoge druge, prepričavane u stotinama verzija na svim jezicima sveta, zapisala braća Grim i da su potekle iz nemačke usmene tradicije. Ali nema deteta, velikog ili malog, koje nije čulo za zločestog vuka, mačka u čizmama ili poželelo da u šumi naiđe na kućicu od slatkiša.
U ovoj knjizi, izdatoj povodom 200-godišnjice prvog izdanja velikog klasika zapadne civilizacije, sakupljene su 53 bajke braće Grim, opremljene ilustracijama u boji Jelke Godec-Šmit.

Komentari