Pilotska knjiga sa DVD-om (RASPRODATO) / Zoran Modli

Preporučujemo 1.890RSD
  • Dimenzije: 17 x 24 cm
  • Broj stranica: 528
  • Tip poveza: Meki povez
  • Godina izdavanja: 2012

Sinopsis

Prvo izdanje je RASPRODATO! U prodaji je drugo, izmenjeno i dopunjeno izdanje sa DVD-om, koje možete prelistati na sajtu pritiskom taba "Prelistajte knjigu".

Kao i mnogi drugi, tako je i ZORAN MODLI rođen 1948. godine u Zemunu i za sada je živ i zdrav. 
Nije odmah postao pilot. Najpre je kao odlikaš završio osnovnu školu, a onda alarmantno srozao uspeh u Prvoj zemunskoj gimnaziji. Od mature se oporavio u redakciji „Politike ekspres”, a sa dvadesetak godina proslavio kao revolucionarni disk-džokej Studija B i legendarne zemunske diskoteke „Sinagoga”. Studio B je, posle pet godina, napustio iz više razloga, a najviše zbog letenja. 
Od tada je jednom nogom u raznim radijima, a drugom i obema rukama u avijaciji. Pošto je bliska rodbina, a naročito najbliža – majka – očekivala da završi kakav-takav fakultet, uradio je pola posla, pa završio Višu vazduhoplovnu pilotsku školu u Beogradu. Kao instruktor letenja, najpre na sportskim aerodromima, a zatim u Pilotskoj akademiji JAT u Vršcu, školovao je na desetine naših i stranih pilota. Mnogi od njih odavno su kapetani JAT-a, ali i drugih kompanija širom sveta. Dvadeset godina je leteo u JAT-u, a najviše vremena proveo na nikad prežaljenom boingu 727, nad kojim lamentira kad god mu se za to pruži prilika. Od ranih devedesetih pa sve do prvog poglavlja ove knjige leteo je i kao kapetan na biznis-džetovima kompanije „Prince Aviation”. Za njim su bezbrojni sati sjajnih iskustava. Poslednje je bilo loše, ali korisno za ovu knjigu. 
Trenutno je vlasnik dragocene flote sastavljene od jedne sjajne supruge, dvoje isto takve dece, troje maštovitih unuka, četiri decenije pilotskog staža, pet dobrih prijatelja i šest knjiga. Slučajno, baš ova je šesta! Ne pije, između dve cigarete nikada ne puši, sve zna o plivanju i ništa o fudbalu. U stvarnosti živi u Beogradu, a u mislima u svim onim gradovima na čije je aerodrome sletao.

Ako se i dalje pitate čemu to Modli može da vas nauči, otvorite ovu knjigu!

Prelistajte

Komentari

  • st.dragan

    Hvala mom junaku iz detinjstva, što me je svojim pričama, tekstovima i emisijama, uveo u svet letenja, svet koji me od tada neprestano fascinira i čini da se osećam ushićeno pri samoj pomisli na avion, pistu i nebo. Tužan sam jedino što Zoran ne piše i objavljuje češće... njegovih knjiga mi nikad nije dosta! Dragan