Božanstvene životinje / Grupa autora

3.496RSD
  • Dimenzije: DVD box
  • Broj stranica:
  • Tip poveza: Meki povez
  • Godina izdavanja: 2010

Sinopsis

DVD 1 - Tajne opstanka

Svakodnevni izazovi mogu dovesti do zapanjujućih rešenja!
Životinje se svakog dana suočavaju sa istim problemima: kako pronaći hranu, vodu i sklonište, kako se odbraniti od neprijatelja, ukratko – kako opstati. Problemi su isti, ali su rešenja beskrajno raznolika. U zadivljujućem svetu životinja čini se da nema nerešivog problema. Priroda ima odgovor na sve. Jeste li znali da su kitovi jedine morske životinje koje love na kopnu? Ili da postoje gušteri koji mogu da hodaju po površini vode? Krenite s nama na najuzbudljivije istraživačko putovanje u svom životu!  


DVD 2 - Trijumf života

Kako životinje preživljavaju i na najnegostoljubivijim mestima na svetu!
Zapanjićete se kad vidite kako životinje uspevaju da se prilagode i najsurovijoj klimi i okruženju. Ptica zvana andska zvezda „gasi“ se preko noći da bi mogla da preživi strašne hladnoće i dočeka jutro. Neke arktičke životinje spasavaju se od smrzavanja „antifrizom“: ulješure mogu da love na dubini od dva kilometra ne izronivši čitav sat. Neki leptiri prelete 3.000 km da bi izbegli zimu. Uživajte u zapanjujućim otkrićima koje vam donosi ova fantastična zbirka!  


DVD 3 - Život na ivici

Na koje se sve čudesne načine geni prenosi na nove generacije! 
Kako pronaći partnera ako živite u večnom mraku ili poput grbavog kita sami samcati u bespuću okena? Australijska ptica lirorepa oponaša zov drugih šumskih ptica, ali i zvuk motorne testere ili fotoaparata! Otkrijte kako se životinje udvaraju i bore, i kakvim se sve trikovima služe da bi osigurale produžetak vrste. Za sve životinje to je najvažnije: načini na koje to postižu neverovatno su raznoliki. Životinje se maskiraju, nude darove ili proveravaju potencijalne partnere. Neke od najčudesnijih pojava u životinjskom svetu povezane su upravo sa stvaranjem i očuvanjem potomstva. Uverite se sami.   

Komentari