Đavolu za dušu / Sebastijan Foks

559RSD
  • Dimenzije: 13 x 20 cm
  • Broj stranica: 244
  • Tip poveza: Meki povez
  • Godina izdavanja: 2009

Sinopsis

„To što je romanopisac Foksovog kalibra preuzeo Flemingovu baklju pravi je omaž jednom od najvecih britanskih autora trilera.“ 
Ben Makintajer, Tajms 

„Moraš oko nečega da mi pomogneš. Detalji su zasad pomalo magloviti, ali slutim da će biti krupno. Vrlo krupno. Jesi li čuo za doktora Julijusa Gornera?“ To ime urezaće se Džemsu Bondu u svest. Ime čoveka koji se ne povinuje ničemu do svom egu gladnom moći, čoveka od čijeg je bogatstva veća jedino njegova pohlepa,čoveka koji neće prezati ni od čega da bi uništio samo srce Velike Britanije. 

Okrutna likvidacija na pustoj periferiji Pariza pokreće lanac događaja koji vode globalnoj katastrofi. Istovremeno, plima smrtonosnih narkotika preti da proguta Britaniju šezdesetih godina 20. veka, britanski putnički avion nestaje nad Irakom, a grmljavina nadolazećeg rata tutnji Bliskim istokom… Bond nalazi predusretljivu saučesnicu u liku glamurozne Parižanke Skarlet Papave. Trebaće mu sva njena pomoć u borbi na život i smrt s dosad najopasnijim protivnikom — čovekom koji bi se uhvatio u kolo i sa samim đavolom. 

Bond se vratio. Žešci nego ikad. Napisan povodom stogodišnjice rođenja Ijana Fleminga (28. maj 1908), roman „Đavolu za dušu” majstorski je nastavak baštine Džemsa Bonda — napeto novo poglavlje u životu najveće špijunske ikone književnosti i filma. Nastavljajući tamo gde je Fleming stao, Foks vraća Bonda na vrhunac hladnograta, u priči čiji su tempo i napetost gotovo nepodnošljivi. „Đavolu za dušu” ne samo što hvata samu suštinu originalnih Flemingovih romana nego i pokazuje koliko je Bondovo suočavanje s opasnostima relevantno i za ovo naše doba.

Komentari