Povrćem do zdravlja / Grupa autora

3.590RSD
  • Dimenzije: 20 x 26 cm
  • Broj stranica: 352
  • Tip poveza: Tvrdi povez
  • Godina izdavanja: 2007

Sinopsis

Kompletan vodič kroz svet povrća: Šta je broskva? Čemu služi bamija? da li je svaki brokoli zelen? Koliko ima vrsta kupusa a koliko vrsta mahunarki? Koja je to letnja a koja zimska tikva? Koja je najljuća ljuta papričica?

Potpuno SVEŽE IDEJE za jela i poslastice s povrćem: Umešajte ga u baš svako jelo - povrće nije skupo, lako se priprema, divno izgleda i odlično se kombinuje s mesom i testeninom. Kako da stare, klasične recepte osavremenite novim i zdravim sastojcima. 

Vodič za začinjavanje: Uz odgovarajuće začinsko bilje obično povrće pretvorićete u spektakularan prilog. 

Zdravije a jednako ukusno: Primenite zdravije tahnike pripreme standardnih jela tako da ono ne izgubi ni delić prepoznatljivog, izvanrednog ukusa. 

Korisni saveti: Kako da odaberete i kupite zdrave plodove. Kako da im sačuvate svežinu i hranljivu vrednost. Kako jelo da podrejete ili zamrznete. Šta treba da uradite pre posluženja jela od povrća. 

Zanimljivosti o povrću: Špargle su skupe jer se beru isključivo ručno. Beta-karoten iz šargarepe lakše se apsorbuje u oganizmu ako šargarepe kuvate s malo masnoće. Popaj greši, spanać nije najbolji izvor gvožđa. Rotkvice nisu ljute ako ih oljuštite. Kikiriki ne spada u jezgrasto voće kao lešnik ili badem, već je mahunarka, kao pasulj, grašak i boranija. Končići iz boranije uklonjeni su iz današnjih sorti još pre 100 godina, mada mit o končastim mahunama i dalje živi. 

Komentari